Er bestaat ontzettend veel bedrijven waar je nog nooit van gehoord hebt en waar je nog nooit van gaat horen. Dit zijn de assemblage bedrijven die onderdelen leveren voor het eindproduct. In dit artikel wil ik het gaan hebben over assemblage bedrijven.

Wat zijn assemblage bedrijven precies?

Allereerst is het misschien een goed idee om uitleg te geven aan het woord assemblage. Het woord is afkomstig uit de taal Frans (assembler) en betekent letterlijk verzamelen of samenvoegen. Door verschillende producten of onderdelen samen te voegen ontstaat er een eindproduct. Dit product gaat over de toonbank en wordt uiteindelijk verkocht aan consumenten.

Denk bijvoorbeeld aan een iPhone. Deze smartphone bestaat uit honderden onderdelen en die zijn echt niet allemaal door Apple geproduceerd. Apple is in principe de bedenker van de telefoon en verzamelt de juiste onderdelen bij elkaar door verschillende fabrieken te contracteren. Uiteindelijk zet Apple zelf (of het huurt een andere fabrikant in) om deze producten in elkaar te zetten.

Een ander goed voorbeeld van assemblage is bijvoorbeeld de auto-industrie. Er zijn duizenden producten nodig om een auto in elkaar te zetten. Deze worden allemaal door verschillende fabrikanten geproduceerd en uiteindelijk in elkaar gezet door één fabrikant, die uiteindelijk de auto oplevert. Assemblage is een stuk voordeliger, omdat iedereen zich in één onderdeel of product specialiseert. Dit komt ook ten goede aan de kwaliteit van de onderdelen.

China is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig (het gaat nu even wat minder), en heeft veel bedrijven of fabrikanten die onderdelen of producten leveren ter assemblage van een eindproduct. Assemblage is sinds de komst van de industriële revolutie ontstaan en is alleen maar groter geworden.

In Nederland zijn we vooral handig met techniek en metaal en zijn we dus ook een groot exportland als het om onderdelen gaat. Denk bijvoorbeeld aan metalen onderdelen die worden gebruikt voor het in elkaar zetten van machines. Het is positief dat Nederland zich op dit vlak hard aan het ontwikkelen is en dat is ook de reden dat jongeren steeds meer gestimuleerd worden om een techniek opleiding te doen. Zo zijn er veel uitvoerende krachten nodig, maar ook mensen die het plan bedenken en uitwerken.

Taxi tips: Een voordelige taxi naar Schiphol nodig? Kijk eens bij de Taxi.expert voor een Schipholtaxi tegen en vaste lage prijs. Tevens vervoer naar en van andere plaatsen in heel Nederland en daarbuiten. U heeft een keuze uit personenwagens en luxe taxibussen. Nog een tip is de website Goedkoopnaarschiphol.nl. Dit bedrijf zit al meer dan 20 jaar in de taxibranche en weten als geen ander wat taxiservice is. Bij goedkoop naar Schiphol heeft u de keuze uit personenwagens en taxibussen voor 6 en 8 personen. Particulier en zakelijk taxivervoer. Kijk ook eens rond en vergelijk net als energie tarieven de verschillen en doe uw voordeel!

Het is niet meer mogelijk om te reageren.