Op het moment dat je aan het kijken bent voor een nieuwe woning, is het van belang dat je weet hoeveel geld je uit kunt geven aan een hypotheek. Een grote meespelende factor in dit verhaal is in veel gevallen de waarde van je huidige woning. De waarde van je huidige woning is op veel manieren ongeveer te achterhalen. Ook is het mogelijk om de waarde van jouw woning precies te achterhalen. Zo kun je gemakkelijk de maximale hypotheek berekenen. Wel is het verstandig om een woning te kopen die onder je maximale hypotheek zit. Dit zorgt ervoor dat je ook genoeg geld overhoud voor een auto en andere leuke dingen.

Door middel van de kadastrale kaart de waarde van jouw woning bepalen

Er zijn een hoop mogelijkheden om de waarde van een woning te bepalen. Een simpele en goede mogelijkheid om de waarde van jouw woning te bepalen is door middel van de kadastrale kaart. Vroeger was het een flink karwei om de waarde van je woning te achterhalen via de kadastrale kaart. Dit is tegenwoordig gelukkig anders. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om het via de internetsite van het kadaster de kadastrale kaart te openen. De link naar de site is https://kadastralekaart.nl/. Aan de hand van de kadastrale kaart kun je allerlei informatie over jouw toekomstige woning aanvragen. 

Andere achter haalbare mogelijkheden via de kadastrale kaart

Een andere mogelijkheid waar je voor kunt kiezen via de site van de kadastrale kaart is een kaart met maatvoering. Met deze optie krijg je inzicht op de maten van het gehele perceel inclusief alle bebouwingen. Ook kun je een vergunning rapport kopen. Dit is een rapport waarin je alle officiële bekendmakingen van de afgelopen zes meter. Het rapport geldt voor de locatie en 250 meter rondom de locatie. Verder kun je ook kiezen voor het kadastrale kaart rapport. In dit rapport krijg je de kadastrale kaart van de woning en de omgeving. Ook krijg je beschikking tot streetview-foto’s en een omgevingskaart. 

Luchtfoto’s opvragen via een kadastrale kaart

Naast dat je voor de standaard kaart kunt kiezen, kun je ook gebruik maken van luchtfoto’s. Dit is hetzelfde als de kadastrale kaart van de woning en de omgeving, maar dan zitten er ook luchtfoto’s bij van de locatie en de omgeving. Dit kan erg fijn zijn voor boeren die vaak een groot stuk grond kopen, zo kunnen zij zien of er omliggende bedrijven zijn die mogelijk voor problemen voor hen kunnen veroorzaken. Verder kun je nog eigendomsinformatie kopen. In dit rapport vind je een uittreksel van de eigendomsakte. Tot slot kun je een rapport met hypotheekinformatie kopen. In dit rapport vind je een hypotheekakte van de meest recente hypotheek. Ook kun je namen vinden van de hypotheekhouder vinden en kun je de hypotheeksom in dit rapport terugvinden. Kortom, door middel van de kadastrale kaart kun je enorm veel informatie over woningen vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om achter een hoop andere handige gegevens te komen.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.