Een wolken race

Elk jaar scheuren de snelste en krachtigste geavanceerde rallyauto’s met onvoorstelbare snelheden over een slinks bochtenparcours naar de top dan de berg Pikes Peak. De race in de Rocky Mountains wordt ook wel een race in de wolken genoemd. De mannen die in deze auto’s rijden zijn niet zomaar coureurs, het zijn atleten die stuk voor stuk op ieder moment weten wat er met hun auto gebeurd.

Stofwolken

Elk jaar blijft het een ware uitdaging die de mannen afleggen, ondanks men vroeger de race nog aflegde op onverharde wegen. Tegenwoordig rijdt men gewoon op verharde wegen maar hij blijft een waar fenomeen. De race resulteert jaarlijks in de grootste stofwolken, de mooiste drifts en heel wat samengeknepen ogen van de toeschouwers waarbij de spanning door het lijf giert.

De uitdaging

Als je graag wat meer te weten komt over dit grootse evenement waarbij mannen zich van jongetjes onderscheiden, dan is het zeker interessant om je eens te verdiepen in het filmpje van Ari Vatanen.
Al enkele jaren geleden heeft hij vastgelegd hoe het er werkelijk aan toe gaat tijdens zo’n race vanuit de auto. Tijdens het filmpje wordt duidelijk waarmee een coureur in de race allemaal te maken krijgt.
Zo is te zien hoe hij onder andere een steile berg oprijdt met de zon in zijn ogen met voor hem een zeer scherpe bocht die op de loer licht.

Race in het heden

Het filmpje in de auto van Ari Vatanen heeft vele prijzen en awards gewonnen, maar met de technieken van nu is de race alleen nog maar interessanter geworden. Zo werden er dit jaar weer erg veel records verbroken. Op het meer dan honderd zes en vijftig bochten tellende parcour.
Volkswagen verbrak dit jaar het beste overall record met de door hun speciaal ontworpen I.D. R Pikes Peak. Oud-houder Rhys Millen verbrak met zijn Bentley een veel groter gat in de SUV-klasse met een gemiddelde snelheid van maar liefst honderd en zeven kilometer per uur. Dit lijkt vrij weinig maar deze bloedsnelle auto’s krijgen voortdurend te maken met extreem gevaarlijke bochten. Hij was met deze snelheden maar liefst tweeminuten sneller dan vorig recordhouder Paul Dallenbach

Sensatie

Voor de mannen die nog nooit naar Pikes Peak hebben gekeken, het is volgens mannenwijzer zeker de moeite waard om je maandelijkse dosis sensatie er in een keer mee te vullen. Daarnaast ben je direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de autobranche en de prestaties van de nieuwste auto’s.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.