Het leasen van een auto wordt steeds populairder. Het is dan ook volkomen logisch dat beginnende rijders zich afvragen of zij ook een auto kunnen leasen. Tijdens het rijlessen ben je vaak al aan het wegdromen over jouw ideale auto. Je bent misschien wel al bezig met sparen. Je wilt zo snel mogelijk na het behalen van je rijbewijs de weg op. Je doet immers de meeste rij ervaring op na het behalen van je rijbewijs. Leasemaatschappijen hebben echter wel toelatingseisen waar je rekening mee moet houden. Hieronder een kort overzicht.

Leeftijd speelt een rol

Je mag pas een auto leasen als je 18 jaar of ouder bent. Indien je op je 16e al aan het rijlessen bent, moet je in je achterhoofd houden dat je na het behalen van je rijbewijs waarschijnlijk niet meteen een auto kunt leasen. Je zult dan tot die tijd nog even in de auto van je ouders rond moeten rijden of een auto moeten kopen. Gelukkig wordt er geen rekening gehouden met het aantal jaren dat je al bestuurder bent.

Houdt rekening met de financiƫn

18 jaar oud zijn, is niet genoeg helaas. Je moet voor het leasen van een auto ook een vorm van inkomen nodig hebben en geen schulden. Zorg er dan wel voor dat je een auto kiest die je ook daadwerkelijk kunt betalen. Mocht je inkomen nou nog niet heel erg vast zijn, kies dan voor short lease. Dit kun je maandelijks opzeggen, dus mocht de auto toch te duur worden kun je tenminste onder het contract uitkomen en eventueel van auto wisselen.

Bovendien moet je er rekening mee houden dat je als 18 jarige een hoger maandelijks bedrag kunt gaan betalen, dan iemand die al wat ouder is. Dit heeft te maken met de verzekering. Bij shortlease krijg je alles inclusief, dus ook de autoverzekering zit in het maandelijkse bedrag verwerkt. Bij een verzekering wordt wel rekening gehouden met je leeftijd en het aantal bestuur jaren. Jonge rijders hebben een lagere no claim en zijn over het algemeen een hoger risico. Hierdoor betaal je dus meer voor je verzekering.

Win vooral zelf ook voldoende informatie in

Dit is in een notendop een overzicht van enkele eisen waar je aan moet voldoen voor het leasen van een auto. Vraag vooral je rijinstructeur ook om advies en wie weet heeft hij nog goede tips. Daarnaast kun je natuurlijk ook extra informatie inwinnen bij het desbetreffende lease bedrijf waar je een auto zou willen leasen.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.